Dulce și-aromat

Tort cheese cake fără coacere

Deja cred că știți că sunt fan Jamila🙂 și asta pentru că fiecare rețetă a ei este foarte clar prezentată video și nu mi s-a întâmplat până acum să nu-mi iasă ceva de la ea. De data asta doresc să vă provoc la o gustare dulce și delicioasă, foarte, dar foarte ușor de preparat. Eu am pregătit acest tort la ziua puiului meu și a avut foarte mult succes. Bineînțeles că s-a lăsat cu schimb de rețete. Și pentru că este un tort diplomat, poate fi servit și copiilor mai mici întrucât este moale. Eu vă recomand să-l încercați. Cu siguranță veți fi mulțumiți de rezultat. Dacă doriți și rețeta video, apăsați aici.

tort 3

Avem nevoie de:

Pentru blat:

  • 400 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt topit

Pentru cremă:

  • 600 g cremă de brânză
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 150 zahăr pudră
  • 100 ml apă rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatină
  • 3 – 4 plicuri de zahăr vanilat
  • opțional – o conservă cu coctail de fructe scurse bine de zeamă

Pentru jeleu:

  • 300 g căpșuni congelate
  • 100 ml apă
  • 3 linguri de zahăr
  • 10 g gelatină

Pentru decor:

  • 300 g căpșuni proaspete

Mărunțim biscuiții cu un blender până fini precum făina. Amestecăm untul topit cu biscuiții bine. Tapetăm o tavă cu inel de 26 cm cu hârtie de copt, și formăm blatul din biscuiți, presând bine pe toată suprafața fundului tăvii. Punem blatul în frigider pentru o jumătate de oră, sau până se întărește foarte bine.

Între timp punem cele 20 g de gelatină la înmuiat într-o 100 ml de apă rece. Amestecăm și lăsăm la înmuiat 10 minute. După ce s-a înmuiat gelatina o punem peste laptele fierbinte (atât de cald încât să suportăm degetul în el) și amestecăm bine pentru a se topi gelatina. Atenție, dacă laptele este prea fierbinte, va distruge gelatina.

Într-un bol de mixer punem crema de brânză la temperatura camerei, și adăugăm zahărul pudră peste ea. Adăugăm și vanilia și mixăm totul foarte bine, cât să obținem un amestec omogen. Adăugăm și frișca lichidă câte puțin batem crema pentru cinci minute. Adăugăm laptele cu gelatina puțin câte puțin și încorporăm bine. Pe inelul tăvii punem căpșuni tăiate în jumătăți, după care turnăm crema și nivelăm bine. Dacă doriți mai multe fructe, puteți turna și aplatiza deasupra cremei o cutie de coctail de fructe scurse foarte bine de apă (și eventual tapetate puțin cu hârtie de bucătărie). Punem în frigider tortul pentru o oră două, până se întărește complet deasupra.

Următorul pas este facerea gelatinei. Punem cele 10 g de gelatină în apă la înmuiat pentru 10 minute. Între timp dăm căpșunele prin blender, apoi le fierbem cu zahărul. Le dăm deoparte, și când au ajuns la o temperatură la care suportăm degetul (nici nu este fierbinte – nici rece) adăugăm gelatina înmuiată și amestecăm bine de tot. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei, apoi turnăm jeleul peste tort, nivelând bine. Dăm la frigider peste noapte.

Pentru a scoate tortul din inel, îl lăsăm jumătate de oră la temperatura camerei și eventual ne ajutăm puțin cu o lamă de cuțit, dezlipind cu grijă pe margine. Pentru a tăia tortul perfect, puteți folosi un cuțit încălzit. Poftă bună😀

tort 2

tort 1

6 gânduri despre „Tort cheese cake fără coacere

  1. Buna ziua,

    Mu numesc Sebastian Dimitriu si ma ocup de promovare SEO pentru cateva site-uri online care comercializeaza produse pentru copii (jucarii, hainute, sisteme de purtare, scutece textile,etc).

    Vroiam sa va intreb daca ati fi dispusa sa scrieti un articol, sau 2, despre cateva produse, cu link direct catre pagina de produs, sau catre homepage.
    De asemenea, va rog sa imi spuneti cum putem sa ne revansam.

    Siteurile despre care ar fi vorba momentan sunt:
    http://www.chicpitic.ro si
    http://www.bebeinbrate.ro

    Multumesc anticipat,
    Sebastian Dimitriu

    1. Bună ziua domnule Sebastian Dimitriu. Aș fi vrut să vă trimit un răspuns în privat, dar nu am știut unde, având în vedere că m-ați contactat prin comentariu.
      Vă mulțumesc pentru că îmi considerați blogul eligibil pentru o posibilă colaborare. Sunt de acord să scriu unul sau două articole sau câte doriți dumneavoastră despre anumite produse, atâta timp cât probez calitatea acelor produse. Puteți să mă contactați pentru discuții și posibile colaborări prin mesaj privat pe pagina de FaceBook. O zi frumoasă vă doresc!

  2. Ca un facut…chiar ieri ma uitam la un video al jamilei…mai exact la reteta de briose cu fulgisori de ciocolata..si in bara din dreapta imi aparuse si reteta asta..recunosc ca am imi facea extrem de tare cu ochiul…ce pofta mi-ai facuuut,Arata super bine.Pofta buna🙂

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s