Grecia

De ce să vii în concediu în Grecia

Mare zarvă este în toată Europa cu privire la Grecia. Confuzie, panică, teamă de viitor sunt doar câteva din sentimentele care îi încearcă pe greci și pe imigranții din Grecia. În fiecare zi se dau legi, se ridică și cad noi guverne care de care mai cu moț, iar panica nu este intrată doar în rândul populației elene ci și în inimile europenilor. Cine este vinovat? Sunt grecii? Sunt cei care le-au împrumutat banii? Își merită soarta grecii? Poate că unii și-o merită, iar alții nu. Nu-i putem include pe toți într-o singură oală. Când vine vorba însă de turism problema se pune diferit.

Au grecii problemele lor financiare (pe care le au și alte state, poate doar nu atât de…nerezolvabile), dar când vorbim de vacanță la mare, Grecia este locația perfectă. Nu toți își pot permite vacanță la nu știu ce ocean sau nu știu pe ce insule îndepărtate, dar Grecia este accesibilă momentan și pentru buzunare mai sărace. Pe timp de criză prețurile sunt scăzute la cazare și mâncare. Și deși au probleme economice, putem spune că Grecia este o țară pusă la punct: în lung și în lat au autostrăzi foarte bine întreținute, case și blocuri aranjate și întreținute, un peisaj superb….Cultura grecului este cea de „a câștiga un ban la umbră” – poate de asta s-a ajuns și aici. Dar sunt primitori cu oaspeții și turiștii.

Nu, turiștii nu sunt blamați (nici măcar nemții) și nu se află în nici un pericol dacă vin să-și petreacă vacanța pe malurile Egeei. Important este ca turiștii să aibă ban gheață pentru că nu știu în ce măsură se pot scoate din bancă pentru moment. Nu veți găsi manifestații , în special în locațiile turistice, unde de obicei locuitorii stau doar pe timp de vară pentru că sunt turiști.

Și pentru a vă convinge, sper ca fotografiile să vorbească de la sine 😉

grecia 1 grecia 2 grecia 3 grecia 4 grecia 5 grecia 6 grecia 7 grecia 8 grecia 9 grecia 10 grecia 11

Publicitate

6 gânduri despre „De ce să vii în concediu în Grecia

  1. Pe la noi nu se zice „bani la umbră”, ci „bani la negru”. Dar cine vrea să vadă Grecia, nu se uită la 100 de euro în plus, indiferent dacă e la soare sau la umbră! 🙂

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.