Ce avem la prânz?

Tocană de vinete

Vinetele fac parte din din legumele preferate ale soțului meu. În orice formă le-aș găti, savoarea lor ne lasă gura apă. Și pe  lângă vinetele de culoare vineție și cele albe, aici se mai găsește un soi de vinete pestrițe, subțiri și mici, care nu sunt bune pentru copt și făcut salată de vinete, dar sunt perfecte pentru vinete umplute sau pentru această tocană delicioasă. Este ușor de preparat, perfectă pentru vară, și se poate servi și rece și caldă.

tocană de vinete

Pentru prepararea ei avem nevoie de:

  • 3-4 vinete normale (sau 5-6 mai mici)
  • o cană de sos de roșii
  • o ceapă potrivită
  • 4 căței de usturoi
  • o lingură busuioc
  • sare și piper după gust
  • 400 – 500 g piept de pui dezosat
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 cub knorr

Spălăm pieptul de pui și îl tăiem cubulețe mici, și o călim în ulei alături de ceapă și usturoi. Curățăm vinetele de coajă și le tăiem cubulețe. Când carnea s-a albit, adăugăm vinetele. Amestecăm din când în când să nu se prindă de oală (de regulă eu folosesc wok). Adăugăm și sosul de roșii,  cubul knorr și sarea și fierbem totul la foc mic, până s-au înmuiat vinetele și totul care consistența unei tocane (în jur de încă 15-20 minute). La final adăugăm busuiocul tăiat mărunt. Poftă bună!

tocană de vinete 1

2 gânduri despre „Tocană de vinete

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s