Ce avem la prânz?

O rețetă de toamnă târzie: ciuperci cu smântână

Știu că nu prea pare a toamnă de moment ce a nins în România. Totuși să nu uităm că suntem încă în octombrie când încă se găsesc ciuperci în pădure. Aroma de ciuperci proaspete și de brazi și aerul proaspăt de pădure mă fac să mă simt sănătoasă și energică. Iar ciupercile de pădure sunt nu doar delicioase cât și foarte sănătoase. Noi le numim „carne de pădure”🙂. Aici în schimb nu am păduri și aer tare de munte, dar în market găsesc ciuperci de diverse feluri cu aromă asemănătoare cu cea din România. Pentru iubitorii de ciuperci recomand cu drag această rețetă delicioasă și foarte simplu de preparat pe care o am de la mama mea.

ciuperci 2

Avem nevoie de:

  • 1 kg ciuperci curățate
  • 300 ml smântână
  • o roșie mare sau două mici
  • o ceapă mică
  • o lingură pastă de tomate
  • sare și piper după gust
  • un cub de legume
  • o legătură mică de mărar proaspăt (sau congelat)
  • o lingură cu vârf de făină albă

Curățăm, spălăm și tăiem ciupercile în felii nici prea mari, nici prea mici. Le punem la fiert. După ce sunt aproape fierte scurgem apa de la ele și le clătim. Adăugăm încă puțină apă (aproape cât să le acopere) și le punem la fiert alături de ceapa tocată mărunt. Decojim și roșia și o tocăm mărunt după care o adăugăm în oala cu ciuperci. Fierbem la foc mic totul. Adăugăm și cubul de legume sfărâmat, și sare și piper după gust. Separat amestecăm smântâna cu făina și pasta de tomate. Dăm oala cu ciuperci puțin deoparte și luăm câte puțină apă de acolo și o amestecăm în smântână. După ce am pus câteva linguri de supă din ciuperci în smântână, turnăm smântâna în oala cu ciuperci și amestecăm bine. Dăm la fiert la foc mic încă pentru 15 – 20 minute. Trebuie să iasă un sos nu foarte gros, dar nici subțire ca apa. La final adăugăm mărarul tocat mărunt. Poftă bună. (P.S.🙂 fotografiile nu sunt foarte clare pentru că luminozitatea din cameră lasă de dorit. Dar rețeta este delicioasă.)

ciuperci

ciuperci 1

5 gânduri despre „O rețetă de toamnă târzie: ciuperci cu smântână

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s