Ce avem la prânz? · Rețete grecești

Pui grecesc marinat

Acestă rețetă mi-a fost recomandată de prieteni, dar este preluată de aici și probată cu drag de mine :). Este simplu de preparat și este delicioasă! O recomand alături de un piure de cartofi și salată (sau murături asortate).

pui

Pentru prepararea ei avem nevoie de:

  • 800 g ciocănele de pui
  • 200 ml iaurt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi
  • 1 jumătate linguriță oregano
  • 1 lămâie medie
  • piper după gust
  • o jumătate linguriță sare
  • piper după gust
  • 1 legătură mică pătrunjel

Combinăm iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, sare și piper și oregano. Radem coaja lămâii pe care o adăugăm în iaurt. Adăugăm și 2 lingurițe zeamă de lămâie în compoziție. Amestecăm toate ingredientele bine. Va mirosi foarte bine :). Tocăm și pătrunjelul mărunt și îl punem în iaurt. Amestecăm bine.

Amestecăm ciocănelele de pui cu iaurtul preparat astfel și punem toată compoziția într-o cutie de depozitare de alimente acoperită etanș pentru 25 – 30 minute. Caserola se păstrează în frigider. După cele 30 de minute, punem puiul într-o tavă și dăm la cuptor până ciocănelele sunt rumene și aurii. Sunt fragede și delicioase și perfecte pentru a o prepara rapid în week-end. Mulțumesc David și Alinush pentru recomandare :D…

Anunțuri

Un gând despre „Pui grecesc marinat

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s