Recunosc că am stat în dubii dacă să testez această prăjitură sau nu. Vroiam să fac porția la jumătate și nu știam cum să împart 9 ouă în jumătate :). Dar am testat-o pe cea de vanilie și am prins curaj. Am zis că patru ouă nu-i mare pagubă dacă nu-mi iese. Totuși după ce am am testat-o și gustat-o mi-am dat seama că este una din cele mai delicioase prăjitură pe care le-am testat, și este și foarte ușor de preparat. Inspirația este din video-ul Jamilei, doar că la ea cantitățile pentru rețetă sunt duble. Nouă ne este de ajuns o tavă mai mică, având în vedere că suntem o familie mică. Și așa iese suficient de multă. Gustul este ca al unei budinci de ciocolată (fără gust de ou). Pentru iubitorii de ciocolată, o recomand cu drag.
Avem nevoie de:
- 100 g zahăr pudră
- 100 g ciocolată cu lapte de bună calitate, topită
- 100 g unt topit și răcit
- 75 g făină
- 25 g cacao
- 4 ouă
- 500 ml lapte călduț
- esență de rom
- coajă de portocală (opțional)
- puțină sare
Începem prin a bate cu mixerul gălbenușele cu zahărul pudră până își schimbă culoarea (gălbenușele trebuie să fie la temperatura camerei). Adăugăm ciocolata topită și o omogenizăm cu o viteză mică a mixerului. Adăugăm și untul topit și răcit în fir subțire și omogenizăm de asemenea. Adăugăm apoi cacao omogenizând bine (dacă nu o vreți cu multă ciocolată, puteți pune mai puțină cacao). Punem și esența de rom. Apoi începem să adăugăm la final intercalat lapte și făină până terminăm făina. La final turnăm tot laptele și încorporăm bine totul la viteză mică a mixerului. Va ieși o compoziție de ciocolată foarte lichidă.
Separat batem bezea tare albușurile cu sarea. Trebuie să fie bătute foarte bine, să iasă bezea tare. Le încorporăm cu ajutorul unui tel în restul compoziției încetul cu încetul. Va ieși totul foarte lichid și iar albușul va avea tendința să se ridice la suprafață. Tapetăm o tavă din sticlă cu mărimea de 20/30 cm cu hârtie de copt. Turnăm totul în tavă (nu va arăta deloc bine 🙂 ). Dăm la cuptorul preîncălzit la 150 grade pentru fix o oră. Prăjitura va trebui să fie tare deasupra, ca un blat fragil, dar bine închegat. După ce s-a copt, o lăsăm la răcit în tavă. Trebuie să se aleagă trei straturi frumoase. Se dă peste noapte la frigider pentru a se întări și restul straturilor. Se taie rece și se păstrează la frigider :). Poftă bună!
arată bine, e taiată cu precizie, cred că este delicioasă ❤
Mulțumesc. Într-adevăr este delicioasă. Are gust de budincă de ciocolată.
Mulțumesc pentru recomandare. Să vedem dacă poate cofetarul să mi-o facă de Crăciun, printre altele. 🙂
Cat de bine arata si ce idee geniala… am facut si eu prajitura inteligenta dar nu mi-a trecut prin cap sa o fac si cu cacao… 🙂
🙂 Păi eu am văzut varianta tot la Jamila doar la porție dublă. Era prea mult pentru noi 🙂
Reteta e senzationala cu adevarat, o faceam destul de des intr-o vreme.
Si eu, ca si tine, am cam absentat din blogosfera, dar acum m-am reintors si abia astept sa te citesc.
Te pup cu drag, draga Nicoleta!
Irina
Muțumesc Irina 🙂 Bine ai revenit 🙂