Dulce și-aromat · Uncategorized

Chec alb

Zilele trecute dădusem peste această rețetă aici de chec alb. Și pentru că trebuia să folosesc doar albușul ouălor, mi-am zis că n-are rost să o încerc. Apoi cu gălbenușele ce era să fac? Dar s-a ivit și ocazia când mi-au rămas 5 albușuri mari, perfecte pentru această rețetă. Dacă nu aveți toate albușurile deodată, le puteți congela pe rând, iar când aveți cantitatea necesară de albuș le decongelați și încercați această bunătate de chec. Deși pe mijloc pare puțin lăsat, este și normal așa, ca la orice prăjitură unde predomină albușul, dar și probabil din motivul că în bucătărie era rece destul de rece când am scos eu checul din cuptor 😀 Vă asigur că este delicios, cu un gust fin de bezea și este și extrem de ușor de preparat. Când îl prepar a doua oară, promis să revin cu fotografii mai reușite 😀

chec alb 1

Pentru rețetă avem nevoie de:

  • 5 albușuri (un pahar)
  • 1 pahar de făină
  • puțină sare
  • 1 pahar de zahăr tos
  • zahăr vanilat
  • 50 g unt
  • jumătate plic zahăr pudră
  • zahăr pudră pentru ornat

Batem albușurile spumă tare și adăugăm pe rând zahărul. Batem albușurile până s-a topit zahărul. Adăugăm și sarea și zahărul vanilat și le batem bezea tare. Topim untul, și amestecăm făina cu praful de copt. În bezea adăugăm intercalat unt, apoi făină și omogenizăm bine având grijă să nu se lase albușurile. După ce am încorporat toată făina și tot untul, tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și turnăm compoziția. Dăm la cuptorul preîncălzit la 170 g pentru 30 minute, sau până trece testul scobitorii. Se lasă în formă la răcit. Se taie rece și se pudrează cu zahăr. Poftă bună! 🙂

Anunțuri

Un gând despre „Chec alb

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s