Dulce și-aromat · Uncategorized

Cornuri cu nucă de cocos

Credeam că am deja această rețetă pe blog pentru că o tot prepar de ceva ani. Se pare însă că la un search amănunțit nu este nici urmă de ea pe blogul meu, și este păcat să nu o împărtășesc cu voi. Rețeta o am de la mama mea, care o are de la o vecină, iar vecina o are de la o cumnată și tot așa….:)) deci nu are o sursă de pe internet, deși este posibil să fie deja în blogosfera culinară. Deși pare complicată, rețeta este destul de simplă și ies multe multe cornuri delicioase și aromate. Merită nu doar încercate, ci preparate des 🙂

cornuri în două culori

Avem deci nevoie de:

  • un plic de drojdie uscată (7 g)
  • un praf de copt
  • puțină sare
  • 6 linguri de zahăr
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • o fiolo esență de rom
  • făină cât să iasă un aluat nelipicios (700 – 800 g)
  • dulceața preferată pentru umplutură

Pentru sirop și glazură avem nevoie de:

  • o cană și jumătate de apă
  • o cană de zahăr
  • nucă de cocos

Pentru început batem ouăle cu zahărul până devin spumă. Adăugăm laptele călduț și batem în continuare la viteză mai mică. Amestecăm drojdia cu 150 g făină și o adăugăm în compoziția de lapte și ouă, încorporând încet. Lăsăm la dospit pentru 15 minute. După ce a dospit puțin, amestecăm făina cu praful de copt și sarea și o încorporăm încetul în maia. Adăugăm și uleiul și esența de rom și frământăm bine. Împărțim aluatul în două. O parte o frământăm până nu mai este lipicioasă, eventual mai adăugăm făină, apoi o dăm deoparte la  crescut la loc călduț într-un castron acoperit cu folie.

Cealaltă jumătate a aluatului o frământăm cu două linguri de cacao și eventual dacă mai este nevoie și cu încă puțină făină, până ajunge să fie un aluat elastic și nelipicios. Dăm și acest aluat într-un castron la dospit până își dublează volumul.

Când atât aluatul de cacao cât și cel simplu au crescut, le luăm și din fiecare luăm câte un bulgăre de aluat de o culoare și unul de cealaltă culoare (cam de mărimea unui măr), punem partea neagră dedesubt și partea albă deasupra și întindem o foaie rotundă. Astfel foaia va ieși pe interior albă, iar pe exterior maro. Tăiem triunghiuri de cornuri din foaie, le umplem și le rulăm. Le punem la crescut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După 10 minute le punem la copt în cuptorul preîncălzit la 170 grade, și se coc până se vede partea albă a cornurilor mai închisă puțin la culoare.

Între timp se face siropul din zahăr și apă, care se fierbe vreo trei minute, iar când am scos cornurile din cuptor le înmuiem așa fierbinți în siropul cald (ne ne folosim de o paletă aici) pentru câteva secunde pentru a se însiropa bine apoi le tăvălim prin nucă de cocos. Din această cantitate ies vreo trei tăvi de cornuri delicioase care se păstrează proaspete chiar și până a treia  zi de la preparare. Poftă bună!

Anunțuri

2 gânduri despre „Cornuri cu nucă de cocos

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s