Dulce și-aromat · Uncategorized

Prăjitură cu ciocolată și nucă de cocos

A trecut și „marele” Valentines’, au trecut și darurile și toate poveștile de dragoste și cererile în căsătorie…🙂. În caz că vă întrebați dacă am sărbătorit, ei bine noi sărbătorim iubirea în fiecare zi, și cred că așa este și normal. Această rețetă totuși am vrut să-o postez de ziua îndrăgostiților, dar nu am avut timp. Nu cred că este prea târziu nici de acum să ne îndulcim inimile cu ceva bun bun bun de tot🙂 și poate s-o îndulcim și pe cea a persoanei iubite. La urma urmei uneori dragostea trece și prin stomac, nu-i așa?🙂 Inspirația mi-a venit de aici, deși am mai schimbat eu pe ici, pe colo câte ceva la rețetă ca să-mi fie pe plac🙂. Este foarte simplu de preparat, delicioasă și are un aspect interesant😀.

prăjitură cu cocos

Avem deci nevoie de:

Pentru biluțe avem nevoie de:

  • 250 g brânză dulce
  • 50 g nucă de cocos
  • 50 g zahăr
  • 2 gălbenușe
  • 3 linguri rase cu amidon

Ingrediente blat:

  • 4 ouă
  • 60 g zahar
  • 50 g ciocolată
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri amidon
  • 1 linguriță praf de copt
  • un vârf de cuțit sare
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 1 linguriță esență de vanilie

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 80 ml smântână (pentru frișcă)
  • 100 g ciocolată cu lapte (sau dacă preferați, neagră)

Pentru compoziția de la biluțele din brânză, amestecăm toate ingredientele (brânza, nuca de cocos, gălbenușele, amidonul) până ies ca o pastă, apoi dăm totul la frigider pentru 20 minute.

Între timp preparăm compoziția pentru blat. Amestecăm ingredientele uscate într-un castron (zahărul, făina, cacao, amidonul, sarea și praful de copt). Separăm albușurile de gălbenușe, iar albușurile le batem bezea tare. Gălbenușele le batem împreună cu esența de vanilie, apoi adăugăm încet ciocolata topită și o omogenizăm bine. Adăugăm această compoziție în bezea și omogenizăm încet. Adăugăm totul în ingredientele uscate și omogenizăm bine, pentru a nu rămânea boțuri.

Tapetăm o tavă rotundă de 22 cm diametru cu hârtie de copt, atât pe fund cât și pe margini. Facem biluțe din brânză și le așezăm în tavă. Deasupra turnăm compoziția de chec și o distribuim egal și uniform peste tot în tavă. Dăm la copt pentru 30 – 35 minute în cuptorul preîncălzit la 170 grade. Testăm cam la 30 minute de coacere cu scobitoarea, și dacă nu rămâne nimic pe scobitoare, este copt. Scoatem din cuptor prăjitură, o lăsăm la răcit în tavă după care o punem pe platoul dorit. Încălzim la microunde (sau pe foc) smântâna, fără să fiarbă, adăugăm ciocolata care se va topi în smântână, apoi turnăm totul peste prăjitură . Dăm la rece pentru o oră. Se servește rece. Poftă bună!

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s