Dulce și-aromat

Prăjitură rapidă cu banane și mascalpone

Văzusem această prăjitură distribuită la Raluca pe Facebook și tare poftă mi s-a făcut, mai ales la cât de simplu părea de preparat. Și sincer chiar este simplu de preparat. Rețeta inițială o găsiți aici, deși la mine apare cu ușoare modificări🙂. Din păcate fotografiile sunt sunt cine știe ce, pentru că am pregătit-o spre seară și nu a mai apucat dimineața săraca🙂. La următoarea preparare sper să apuc să fac fotografii mai clare. Până atunci vă garantez că deși fotografiile nu sunt grozave, gustul este delicios, și este chiar rapid de preparat.

prajitura cu mascarpone

Avem deci nevoie de:

  • 400 g iaurt (cremos)
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 pliculeț gelatină
  • 2-3 banane
  • pișcoturi (sau biscuiți)
  • 2-3 linguri dulceață de fructe de pădure
  • Nesquik

Amestecăm iaurtul cu mascarponele și cu dulceața și zahărul pudră. Le omogenizăm bine. Topim gelatina pe abur (fără să o fierbem) și o amestecăm încet în crema formată, cu atenție fără să se formeze cocoloașe de gelatină. Într-o tavă de chec lungă punem hârtie de copt, apoi așezăm pișcoturile sau biscuiții pe fundul tăvii. Așezăm o parte din cremă, apoi așezăm bananele și apoi turnăm restul de cremă. Deasupra așezăm din nou pișcoturi (sau biscuiți). Dăm la frigider tava pentru două ore. Putem scoate tava peste două ore și scoatem pe un platou prăjitura. O pudrăm cu pudră de ciocolată (Nesquik). Tăiem felii și servim  alături de o cană de ceai🙂  Prăjitura nu iese gelatinoasă, ci este cremoasă, deși își păstrează forma. Poftă bună!

Prajitură cu mascalpone

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s