Biblioteca minunată · Uncategorized

Așteaptă-te la minuni

Câți dintre noi nu avem oare nevoie de minuni în viața noastră? Fiecare zi este o minune atâta timp cât deschidem ochii, cât respirăm și ne bucurăm în liniște de ceea ce ne revine în acea zi. Faptul că suntem sănătoși când alții au dureri și boli, faptul că putem vedea lumina când alții sunt orbi, că putem auzi când alții sunt surzi…că avem apă când alții nu o au și multe altele sunt minuni pentru care ar trebui să fim recunoscători clipă de clipă Creatorului nostru.

Dar uneori înafară de minunile de fiecare zi…avem nevoie de ceva special, de ceva care pare că mută munții din loc, de ceva care face imposibilul posibil. Miraculosul intervine atunci când obișnuitul nu mai are ce face. Și singurul în stare de minuni este Dumnezeu. Sunt sigură că fiecare om are nevoie de minuni, de munți care par de netrecut și totuși care trebuiesc depășiți…Viața este o succesiune de minuni mici și mari…pe care de multe ori le trecem cu vederea.

Ne putem putem aștepta la minuni? Tiberiu Ciubotari ne spune că da, ne putem aștepta la minuni prin noua sa publicație, romanul „Așteaptă-te la minuni”.

Asteapta-te la minuni

David, un român stabilit în San Francisco are nevoie de minuni în viața lui. Martorul propriului furt de identitate, cu afacerea aflată în faliment și cu relația de iubire ruptă, David nu mai vede altă cale de ieșire din viață decât moarte, iar cunoscutul Golden Gate este punctul perfect pentru sfârșit. Înainte însă de a face pasul decisiv însă se întâmplă minunea la care nu mai spera…

„Așteaptă-te la minuni” este un roman psihologic profund care tratează suicidul, depresia, adicția și alte probleme contemporane.  Cu o înțelepciune evreiască, rabinul Amos intervine în viața lui David miraculos, schimbându-i acestuia perspectiva asupra vieții.

Lăsându-vă duși de firul acțiunii, vă veți identifica în multe pasaje ale cărții, veți găsi răspunsuri la întrebările vieții și veți fi încurajați să vă așteptați la minuni care par să întârzie în viața voastră. Ba chiar veți putea vedea mai clar minunile din viața de zi cu zi care trec nebăgate în seamă. Recomand cu toată căldura această carte, care pe mine m-a impresionat profund. Au fost pasaje care mi-au atins cele mai sensibile corzi ale sufletului și m-au adus la lacrimi, mai ales că David este bucovinean 🙂 așa ca mine. Merită fiecare clipă de concentrare, fiecare slovă deslușită și însușită. Rareori îmi  este dat să citesc ceva atât de profund, de realist cu un limbaj contemporan și chiar amuzant.

Cartea a apărut în luna februarie la Risoprint. Eu am primit-o în dar de la prietena mea, dar o puteți achiziționa apăsând AICI sau AICI.

 

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.