Ce avem la prânz?

Carbonara și o vizită neașteptată…

Era o zi de vară călduroasă… Petrecusem cu familia o după-amiază frumoasă la cumpărături și la plimbare și ne întorceam cu inima plină de bucurie acasă la răcoare. În timp ce urcam pe scări spre apartamentul nostru bebe Luca și micul G.D. erau în toane bune, iar noi ne gândeam la cina care ne aștepta. Pregătisem carbonara pentru prima oară la amiază și mai rămăsese un platou generos pe masa din bucătărie. Mirosea minunat în toată casa când plecasem cu patru ore în urmă. Cu plasele pline de cumpărături și doi prunci fericiți, intrarăm în casă cu gând de relaxare. Însă gândul acesta fericit s-a evaporat în momentul în care am deschis ușa. SURPRIZĂ! Vreo trei mușunoaie de furnici erau împrăștiate pe fiecare centimetru pătrat jos, dar și pe tavan, frigider, microunde și bineînțeles pe mult dorita noastră cină de pe masă…Era petrecere în toată regula. Cred că și-au chemat și rudele de departe, pentru pur și simplu în toată casa de 100 de m pătrați nu aveam pe unde păși! Erau convoaie întregi de insectuțe grăbite, mai ceva ca autostrăzile, bine organizate care munceau de zor să ne halească cina și să caute tot ce mai este bun de gustat prin zonă. Parcă ne-a căzut ceru-n cap! La așa vizită nu ne așteptasem. „Prietenele” noastre ies din cele mai așteptate locuri cum ar fi din aerul condiționat, din tocul ușii, din baie după vasul de toaletă, de deasupra chiuvetei din bucătărie și din multe alte locuri. Sunt hotărâte să cucerească și apartamentul nostru! De fiecare dată le-am alungat repede, dar de data asta nu fusesem acasă la timp pentru a împiedica năvala. Năvăliseră ca turcii pe teritoriile românești în vremea lui Ștefan cel Mare :). Cum să nu vină dacă în casă mirosea așa bine? Și ca să fie bucuria în toi și-au chemat toate neamurile, ca să facă bairam în toată regula. Le mai lipsea muzica. Oricum tot cheful s-a încheiat tragic pentru ele și obositor pentru noi, când cel mai mare dușman al lor, aspiratorul, a ieșit la luptă, după care am miruit iar gaura buclucașă de unde ieșiseră cu două feluri de spray pentru furnici, așa încât să fim siguri că nu ne mai calcă pragul curând pe acolo (stați liniștiți, de atunci în fiecare zi găsesc de cel puțin două ori noi modalități de intruziune – cred că trebuie să văruiesc pereții cu insecticid :)) ).

De ce veniseră furnicile? Bineînțeles, le mirosea a carbonara. Și dacă nouă ne-a plăcut așa mult, cum să nu le placă și lor? Erau curioase, nu? Și pentru că am împărtășit rețeta cu ele, o împărtășesc și cu voi astăzi, mai ales că este o rețetă rapidă și delicioasă. Am căutat mai multe variante de rețete pe net, dar am ajuns tot la rețeta simplă a unei prietene la care am gustat-o pentru prima oară.

WP_20160718_15_40_48_Pro

Pentru 3-4 porții (în funcție de cât de flămând este fiecare) avem nevoie de:

  • 500 g paste
  • 300 g baicon feliat sau șuncă
  • 2 ouă
  • 100 g brânză pentru paste
  • 100 g smântână subțire
  • sare și piper după gust

Punem pastele la fiert în apă cu sare (când apa dă în clocot turnăm pastele). Între timp prăjim baiconul sau șunca într-o tavă la cuptor, sau în tigaie (cum vă este mai comod). Batem ouăle foarte bine și amestecăm smântâna în ele, apoi amestecăm și brânza rasă mărunt astfel încât să iasă o compoziție groasă ca la clătite. Când au fiert pastele, scurgem foarte bine apa din ele, și turnăm compoziția cu ouăle. Amestecăm bine astfel încât să se coaguleze oul peste pastele fierbinți. Ca să fim siguri dăm pe ochiul fierbinte încă un minut oala cu pastele și amestecăm în continuu. Luăm de pe foc și adăugăm șunca sau baiconul tăiate bucățele. Se servește fierbinte, alături de o familie înfometată 🙂 Poftă bună!

Reclame

6 gânduri despre „Carbonara și o vizită neașteptată…

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s