Vă plac fructele de pădure? Sunt preferatele mele, și aici le cam duc dorul. Întotdeauna le găsesc înghețate, dar și așa destul de rar. În pădurile noastre românești mustește de ele la umbra codrilor bătrâni. Când eram încă în România îmi plăcea să merg la cules de mure, care erau chiar în pădurea de lângă casă. La zmeură nu mă încumetam pentru că era mult mai departe…
Oricum și așa înghețate, fructele de pădure au farmecul lor. Dacă le dezghețăm și le scurgem bine de zeama pe care o lasă, sunt perfecte pentru tot felul de preparate cum ar fi tartă de fructe (este una dintre favoritele noastre în materie de dulce), înghețată (urmează într-o următoare postare), smoothie și…aceste coșulețe delicioase cu brânză și fructe de pădure.
Pentru că aluatul foietaj este singurul pe care îl cumpăr deoarece ia mult timp de preparat, ingredientele practic nu trebuie decât asamblate. Bineînțeles dacă doriți îl puteți prepara și acasă, iar rețeta o găsiți aici.
Avem nevoie de:
- o foaie de foietaj
- 200 g cremă de brânză
- zahăr după gust
- 100 g fructe de pădure (proaspete sau decongelate)
- 50 g zahăr brun
- o linguriță esență de vanilie
Tăiem foaia de aluat în 12 pătrate egale. Pătrățelele le punem pe 12 pătrate de hârtie de copt, apoi le așezăm în tava de brioșe, astfel încât să formeze coșulețe. Crema de brânză o amestecăm cu zahăr după gust și cu vanilia. Omogenizăm totul foarte bine. În fiecare coșuleț format adăugăm câte o lingură de cremă de brânză. Peste crema de brânză punem și o lingură de fructe de pădure (dacă sunt decongelate trebuiesc mai întâi scurse de zeamă). Iar deasupra fructelor de pădure punem câte o linguriță de zahăr brun. Dăm totul la cuptor la 170 grade Celsius până se rumenesc coșulețele și devin auriu închis. După ce s-au copt, le scoatem imediat din tavă și îndepărtăm hârtia de copt. Se servesc reci, pudrate cu zahăr. Sunt foarte rapid de preparat și sunt delicioase! Poftă bună! (Ceva asemănător am văzut într-un video pe Facebook, deci ideea nu-mi aparține, dar merită încercată).
Zmeura e preferata mea. Acum se cultivă mult și prin grădini, dar tot are un preț ridicat: 20 lei/kg. N-am avut încă ocazia s-o gust și în tarte.
Ce tare! Zmeura este și fructul meu preferat! Doar că aici kg este 16 euro! Clar că n-am curajul să mă apropii de ele 😀
Imi plac toate tipurile de FRUCTE de PADURE pe care le CULEG personal cand umblu hai-hui prin TARA ! 🙂 Acelea, sunt sigur NATURALE, fara CHIMICALE ! 🙂
Felicitari pentru postare !
Si cum ADOR tartele de FRUCTE ,am preluat RETETA pe
http://amintiriamintiri.wordpress.com/
Multumesc si, seara faina ! 🙂
Aliosa.
Da, și văd că cele românești sunt super dulci și aromate! Visez ca la casa noastră să plantăm ceva zmeuriș…așa poate ajung și eu la saturație :))