Ce avem la prânz?

Meniu rapid de amiază

Într-o postare anterioară vorbeam despre peștișorul fermecat, care ne-a alinat foamea și pofta într-o după-amiază. Astăzi vă prezint peștișorii, adică sardele la tigaie cu mămăliguță și mujdei. Sardelele se prepară repede, ca orice pește, și ies delicioase. De obicei noi le curățăm și le spălăm foarte bine înainte de preparare. Poate fi o treabă mai migăloasă, dar …

sardele

Avem nevoie de:

  • sardele (în funcție de câte persoane sunt la masă) – cam 1 kg pentru 3-4 porții
  • 5-6 linguri făină de grâu
  • 3-4 linguri făină de porumb
  • o jumătate lingură sare
  • 100 ml ulei pentru prăjit

Pentru mujdei avem nevoie de:

  • 100 ml apă
  • 30 ml ulei de măsline
  • o linguriță are
  • 3-4 căței usturoi
  • 4-5 fire pătrunjel verde (opțional)

Sardelele le curățăm și spălăm bine, după care le lăsăm la scurs pe un șervet de bucătărie. Într-un castron amestecăm făina de grâu cu cea de porumb și sarea. Dăm sardelele prin făină. Punem la încins uleiul, iar când temperatura uleiului este potrivită pentru prăjit, punem sardelele la prăjit, dar nu foarte înghesuite. Le întoarcem cu o spatulă după 3-4 minute și le mai lăsăm vreo două minute. Temperatura trebuie să fie la treapta 1 dar dacă focul vi se pare prea mare, reduceți la 2 (aragaz electric). După ce s-au rumenit puțin, scoatem sardelele pe un șervet de bucătărie pentru a se scurge excesul de ulei. Le putem chiar tapa puțin cu un alt șervet și pe deasupra.

Separat pregătim mujdeiul. Curățăm usturoiul, iar dacă avem un blender mic este super să punem toate ingredientele în el și să le tocăm și amestecăm totodată bine de tot acolo. Dacă nu, pisăm usturoiul bine, după care îl adăugăm în apă și ulei împreună cu sarea și cu pătrunjelul tocat foarte, foarte mărunt. Amestecăm, sau mai bine batem bine totul. De obicei pătrunjelul din mujdei mai taie aroma puternică a usturoiului.

Facem și mămăliguța în funcție de numărul de persoane aflate la masă.🙂 Se servesc calde alături de bucurie și voie bună! Poftă bună!

3 gânduri despre „Meniu rapid de amiază

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s