Dulapul cu arome · Uncategorized

Tartă cu cireșe

Da, știu, nu am scris de ceva vreme pe blog… a trecut un timp în care am fost nu doar ocupată, dar și … viața noastră a trecut prin schimbări majore, pe care poate le voi împărtăși cu voi în timp. Și mai știu că afară e friiiig și ninge, iar la noi aici este o zăpadă de jumate de metru la sfârșitul lui martie,…și n-avem de unde culege cireșe, nu? Dar poate aveți totuși ceva fructe congelate pentru vremuri ca astea. Nu-i neapărat să aveți cireșe; pot fi prune, caise, piersici…doar să le scurgeți bine de zeama pe care o lasă de la dezghețat. Rețeta o am de la soacra mea cred, și vă asigur că este delicioasă dacă i se dă răgaz să se răcească. Deci, trecem la bucătărie? Ok, să luăm o lingură și un castron, și să începem…

Pentru rețetă avem nevoie de:

  • 250 g unt
  • 340 g făină
  • 125 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • puțină sare
  • 1 lingură smântână
  • 1 ou
  • 600 g de cireșe fără sâmburi
  • lingură amidon alimentar

tartă cireșe 2

Amestecăm într-un bol făina, zahărul, praful de copt și sarea. Separat amestecăm untul cu oul și smântâna. Amestecăm cele două compoziții, și formăm un aluat moale și lipicios. Luăm 30% din aluat și îl facem sul, pe care îl punem pentru o oră la congelator într-o folie de aluminiu. Restul îl întindem lucrat cu făină, într-o foaie rotundă pentru o tavă cu diametrul de 24 cm, și punem foaia în tava rotundă. Dăm la frigider. După o oră adăugăm cireșele amestecate cu amidonul. Apoi deasupra radem pe răzătoarea mare aluatul înghețat. Dăm la cuptor la nr. 3 cuptor pe gaz, sau la 160 grade pe curent. Lăsăm la cuptor până se rumenește auriu pe deasupra. Se servește rece, preferabil a doua zi.tartă cireșe 1

 

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.