Lumea în culori obiective

13 motive de a fi pro sau contra Gay

Mai avem încă puțin timp până la votul referendumului pentru familie, și orice muritor de rând din România este fie pro, fie contra, fie ignorant contra mișcării LGBT. În care categorie mă încadrez eu, vă veți da seama la finalul articolului. De un lucru vreau să fiți însă siguri: când întâlnim o persoană cu preferințe sexuale diferite, nu se cade să reacționăm violent, chiar dacă nu îi împărtășim alegerea. Cu toții avem dreptul la liberă exprimare și mai ales la liberă alegere, și fiecare dintre noi își trage consecințele deciziilor pe care le ia.

Ce și cine sunt gay-ii? Termenul în sine de „gay” se traduce prin „fericit”. În cărțile clasice englezești deseori o să găsim termenul de he/she was gay în loc de she/he was happy. Dar nu la asta se referă cuvântul în zilele noastre, ci aș spune că a fost redefinit.

Încă de la început să facem clară următoarea idee. LGBT (lezbiene, homosexualii, bisexualii, travestiții)… sunt de fapt: persoane de același gen care se căsătoresc; persoane care își schimbă genul prin îmbrăcăminte, comportament și uneori prin operații estetice; persoane care rămân neschimbate în înfățișare, dar practică anumite comportamente sexuale diferite de normal (aceștia pot fi bisexuali, masochiști, sado-masochiști, sadici și toooot tacâmul despre care nu se cade să vorbim în acest context).

Totuși observ în cadrul propagandei referendumului o manipulare în masă în defavoarea familiei. Cum așa? Haideți să vă scriu câteva dintre motivele care ni se sugerează subtil să votăm pro-gay.

 1. Persoanele care nu acceptă comportamentul pro-gay discriminează; – serios? Păi noi nu acceptăm multe comportamente cum ar fi crima, minciuna, furtul, violul…deci asta înseamnă tot discriminare? Și oare cine sunt de fapt ce-i discriminați? În Canada de pildă dacă refuzi să angajezi pe cineva gay pe motiv de conștiință, ești dat în judecată. Acolo sunt discriminați oamenii normali. Așa vreți să ajungă și România?
 2. În familia tradițională este violență domestică. Daaaa, din păcate așa a fost, așa este și așa va fi. Dar oare credeți că în cuplurile gay este numai lapte și miere? Chiar zilele trecute citeam un articol despre un cuplu de gay în care unul dintre parteneri și-a ucis copilul adoptat precum și pe celălalt partener. Și cuplurile gay divorțează, se despart, se bat…
 3. Liviu Dragnea și-a părăsit soția când i-au apărut primele riduri și acum stă cu secretara lui cu 25 de ani mai tânără. Asta-i bună! Și ce are a face Dragnea și PSD-ul cu toată treaba de asta? Păi dacă votăm pro gay, nu votăm contra lui Dragnea. Măcar omul stă cu o femeie, nu cu un bărbat. Cel puțin la capitolul acesta se poartă normal!! (și în caz că vă întrebați, eu nu țin cu nici un partid politic).
 4. Homosexualitatea a existat înainte de Hristos (asta pentru cei care îi resping pe motive creștine). Și ce? Curvia, hoția, minciuna, sclavia și toate celelalte rele au existat înainte de Hristos. Păi tocmai de asta a venit El! Ca să ne elibereze de toate astea!! Dacă homosexualitatea a existat înainte de Hristos, asta nu înseamnă că a fost și bună sau acceptată de societate.
 5. Nu trebuie să-i judecăm (asta spun bisericile care s-au dat de partea lor). Între a judeca și accepta este diferență mare. A judeca duce la o condamnare. A accepta sau a nu accepta un comportament, duce doar a respinge o idee sau o purtare și aduce după sine sechele persoanei în cauză. Biserica nu-i pusă nici să judece, dar nici să accepte toate mizeriile lumii pe motiv de „discriminare”.
 6. Și gay-ii sunt oameni. Normal. Și chiar sunt oameni faini printre ei (adică printre cei care se poartă cât de cât normal). Sunt și ei oameni care au sentimente, talente, idei strălucite…Noi nu respingem omul, ci respingem conceptul. Și dacă gay se definesc doar printr-o singură ninșă (sexualitatea), atunci au o problemă de personalitate gravă, pentru că oamenii se definesc prin mult mai multe criterii în afară de sex: prin talente, idei, opinii, muncă, imaginație, creativitate… Suntem unici, iar preferințele sexuale nu reprezintă decât un segment din întreaga noastră viață și menire. Când îmbătrâniți și nu mai puteți fi activi sexual, ce faceți? Vă sinucideți pentru că v-a murit idealul?
 7. Prefer să condamn mai degrabă minciuna, furtul, crima…decât preferința sexuală a cuiva. După cum am scris mai sus, aici nu vorbim de condamnare sau judecată, ci de a accepta sau nu accepta preferințele sexuale ale anumitor persoane. Cât privește condamnarea minciunii și a răutății… Păi dacă vrem să avem o societatea dreaptă și bună, trebuie să avem și o moralitate pe măsură. Dar dacă noi luăm toți pilonii moralității și conștiinței și îi dărâmăm cu bună știință, vă așteptați să avem o societate bună? Păi dacă nenea X-ulescu vrea să mintă că așa vor mușchii lui, o face dacă nu-l mustră conștiința. Și Ted Bundy, unul dintre cei mai notorii criminali în serie ai Americii credea că face bine când ucidea cu sânge rece. Conștiința lui nu-l mustra chiar deloc. Nici pe Hitler sau pe Stalin nu i-a mustrat conștiința. Asta face nihilismul din om.
 8. Nu contează, numai iubire să fie…o daaa, dacă nenea vecinul îmi iubește copilul și apoi îl abuzează sexual, atunci eu nu-i spun nimic, că doar l-a iubit nițel. Se pare că cineva nu face diferența dintre iubire și comportament sexual. Iubirea e ceva, iar preferințele sexuale sunt altceva…
 9. Homosexualitatea e o boală. Psihică da. Fizică…nu. Nu este dovedit științific că homosexualii au vreun hormon în plus sau în minus, vreun neuron obraznic, vreun organ în plus sau cine știe ce alte minunății, care îi determină să fie așa. Da, sunt femei mai bărbătoase, și bărbați mai feminini. Cunosc bărbat care își face manichiura și își pensează sprâncenele, dar este heterosexual, și are copii și nepoți. Și știu și femei care preferă mai degrabă să spargă lemne decât să se ducă la manichiură. Și ele au copii și nepoți. Dar că homosexualitatea este o boală psihică, o dovedesc cursurile facultăților de psihologie care vorbesc de tulburări de personalitate, despre personalitate multiplă, comportamente sexuale neadecvate și așa mai departe.
 10. Dacă aș avea un copil gay? Mi-am pus întrebarea de un milion de ori. Aș suferi enorm dar l-aș iubi la fel. Și tot nu i-aș aproba comportamentul. După cum spuneam, o persoană se definește prin mai multe aspecte, nu doar prin alegerile ei sexuale. De asemenea mulți copii devin homosexuali pentru că fie și-au început viața sexuală prin abuz, fie au fost manipulați sau influențați în decizia lor, fie au avut o problemă gravă de familie care i-a afectat negativ din punct de vedere emoțional.
 11. Noi avem probleme cu sistemul de educație, și facem referendum pentru familie – dar numai cu educația avem noi probleme? Ce să mai spunem de sistemul de sănătate? De agricultură nici nu mai pomenim. Avem probleme în toate sistemele noastre, dar și presiunile pe care le exercită UE cu privire la homosexualitate reprezintă un necaz. Și de altfel ce are a face educația cu referendumul? Păi are, pentru că după cum spuneam mai sus, azi spunem da libertății de a se căsători două persoane de același gen, mâine avem profesori de o moralitate îndoielnică în școli și grădinițe. Ne privește, și încă foarte direct, problema acestei „libertăți”.
 12. S-au cheltuit mulți bani pe referendum, bani pe care îi puteam folosi în scopuri mai bune – eu cred că în primă instanță nici nu trebuia adusă în discuție o problemă atât de banală. Preferințele (de orice tip) nici n-ar trebui aduse în discuție în politică. Unuia îi place ciocolata, altuia nu-i place. Dacă e să ne luăm după fiecare preferință…ajungem la sapă de lemn. Faptul că s-au cheltuit banii ăștia pe referendum este o cheltuială impusă de un parlament dispus să accepte tot ce li se toarnă pe gât de finanțatorii europeni.
 13. Avem libertate de a ne alege genul – daaa, sigur. Când schimb scutecul copilului, mereu mă întreb dacă e băiat sau fată. Cred că până și regina Angliei are dilema asta: probabil că încă se întreabă ce gen o fi având ea. De asta se dau nume copiilor de la 18 ani încolo, ca să nu cumva să le influențăm decizia. Așa că după 18 ani, ei decid dacă vor să fie bărbați, femei sau ….elefanți. Iar noi trebuie să-i credem pe cuvânt. Atunci când ne-om naște cu gen atașabil, o să o cred și pe asta. Până atunci însă, accept genul pe care mi l-a dat Dumnezeu. Și pentru cei care nu o fac…chiar îmi pare rău pentru ei. Chiar aș vrea să-i ajut să se regăsească, pentru că este dureros, chiar periculos să fi confuz.

Nu o să mai continui, ca să nu vă plictisesc. Totuși imaginați-vă câteva scenarii: un pilot de avion cu gene false, fustă scurtă, barbă și tocuri…care vă invită să zburați cu el. Îmi închipui că vă inspiră o încredere de nezguduit! Sau că în următorii ani la grădinița satului, în loc să fie educatoare doamna Alina, este domnul Alin îmbrăcat ca Alina, predându-le copiilor de 3-5 ani obscenități pe care vouă vă este rușine să le numiți. Și puteți sta indiferenți la așa imagine?

Eu am copii. Și nu vreau un „altfel de normal” pentru că nu există decât un singur fel de normal când vine vorba de moralitate. Iarba pare mereu mai verde dincolo de gard. Prea puțini însă admit faptul că acel gard este un hotar care ne protejează societatea de orori și lucruri greu de imaginat și că dincolo de gard este o prăpastie.

Tot nu vreți să mergeți la referendum? Atunci sunteți niște ignoranți, ceea ce este mai grav decât a fi pro-gay.

Și dacă vă vine în minte să aruncați cu pietre prin comentarii acide, aflați că nu aprob pe blog nici un fel de comentariu potrivnic. Prefer să fiu despotică în bătătura mea :)))).

Un gând despre „13 motive de a fi pro sau contra Gay

 1. In România toţi avem aceleaşi drepturi.Nu sînt de acord cu cei care vor alte drepturi decît mine, indiferent că sînt sexuale,teritoriale, lingvistice etc.Asta este discriminare, cînd unii vor altceva, doar pentru ei, decît marea majoritate.
  In rest, fiecare face cît îl duce capul şi cît îl lasă conştiinţa.

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.