Joacă de copii

Când joaca se întâlnește cu educația

Încă de când era G. mic am observat cât de mult învăța prin joacă. Parcă descoperisem America atunci când am văzut că a învățat la 1 și 8 luni prima literă pe tabla magnetică. Am continuat cu educația timpurie prin joacă până când a intrat în sistemul de învățământ de stat. Aceeași strategie de învățare prin joacă o abordez și cu bebe L., și deși are un temperament diametral opus comparativ cu fratele său, înaintăm în ritm propriu. Ce jucării folosim în acest sens? Este bine de știut că nu abundența jucăriilor ne educă odraslele. Fiecare copil are ritmul lui propriu de a explora și de a învăța lucrurile. Părinții nu trebuie decât să găsească modalitatea potrivită prin care să canalizeze informația practică spre copii.

Trecând mai departe, zilele trecute curierul ne-a făcut bucuria de a ne aduce la ușă o cutie. Atât eu cât și copiii eram nerăbdători să vedem ce conține. Și nu cred că expeditorul cutiei o putea nimeri mai bine! La doi băieți mereu puși pe aventură avem mereu nevoie de materiale noi care să le stimuleze creativitatea. Iar surpriza ne-a îndeplinit toate așteptările. Ludotech, căci despre ei este vorba, s-au gândit să ne dea spre testare câteva dintre produsele lor pe care le promovează.

Cine este Ludotech? Un centru de relaxare atât pentru copii cât și pentru părinți. Și pentru că promovează creativitatea copiilor într-un mediu sănătos, ei oferă spre testare în centrul lor jucării și cărți. După cum se prezintă și ei, pun la dispoziție „un start-up educațional creat pentru a oferi copiilor, dar și părinților, oportunitatea de a explora concepte și tehnologii noi.

De ce m-aș duce eu la centrul Ludotech (și tare m-aș duce dacă ar fi mai aproape de mine). Copiii noștri sunt priviți de ei ca niște mici cercetători gata de a explora și de a descoperi lucruri noi. Mediul de joacă este unul prietenos, în care copiii pot explora și testa în voie. Iar dacă le-au plăcut jucăriile testate, parțial le pot cumpăra din zona de magazin a incintei.

Părinții își au și ei locul lor de relaxare, de muncă sau de testare. Puteți găsi un colț de liniște în care să vă savurați cafeaua sau să lucrați în voie. Costurile sunt foarte accesibile. Dar ceea ce m-a impresionat cel mai mult este atenția centrului Ludotech față de familiile monoparentale, față de copiii cu dizabilități sau față de familiile care au peste treci copii. Este prima dată când aud de un centru de joacă ce oferă reduceri considerabile grupurilor vulnerabile.

Ludotech ținem să vă mulțumim din suflet pentru darul trimis. Garantez că s-a bucurat de mare succes. Cartea 34 Mai a fost savurată de-a dreptul de G., care râdea pe înfundate la fiecare pagină. Nu mai spun de găletușa cu șuruburi și minuni… meșterul cel mic a fost în al nouălea cer. Mulțumim și pentru superbul mărțișor, și pentru restul lucrurilor. Am țopăit în sus de bucurie ca în ziua de Crăciun :).

 

 

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.