Grecia · Uncategorized

Planuri de vacanță? De ce nu Grecia?

Suntem în prag de vacanță și deși am înțeles că vremea nu-i prea strălucitoare în România, de ce să nu ne facem planuri de vacanță totuși? Până la urmă și ploaia e un fenomen, și dacă o privim cu ochi buni, chiar ne putem bucura de așa o vreme. Pe lângă o carte bună și o ciocolată caldă, putem planifica și visa la concediul de anul acesta.

Ca în fiecare an, și de data aceasta fac o postare cu zona noastră frumoasă de aici din Sudul Greciei. Vremea aici este caldă și primitoare, cu Marea Egee care-și cheamă iubitorii de apă și joacă în nisip. Prețurile sunt mult mai joase decât în alte state, și asta pentru că după cum știți Grecia a fost lovită rău de criză. Calitatea serviciilor este foarte bună. De exemplu în blocul unde locuim noi cazarea oferită constă în apartamente complet mobilate, cu aragaz electric, frigider și aer condiționat, iar distanța până la mare este de aproximativ 50 de metri. Plaja este întinsă, malurile apei nu sunt abrupte și line, unde se pot juca pruncii în voie. Nu veți auzi muzică asurzitoare și nici nu-i înghesuială în plin sezon, și asta nu pentru că nu-i frumos, ci pentru că Grecia are plaje multe și din belșug pentru toată lumea. Partea bună este că dacă bate vântul pe o plajă și sunt valuri, pe cealaltă plajă (cam la un km distanță de aici) este liniște și marea este lină.

Șezlongurile nu se plătesc, dar dacă le folosiți trebuie să consumați măcar o apă sau o cafea 🙂 sau o înghețată….pe care oricum le cumpărați când ajungeți la plajă.

Sunt multe de spus despre Golful Peloponez. Aveți multe de vizitat aici: de la Nafplio – prima capitală a Greciei, până la Corintul Antic cu templul celor 1000 de preotese. Aproape fiecare oraș are câte o cetate pe cel mai înalt deal care merită vizitată, și recunosc că obiectivele arheologice sunt conservate destul de bine. Grecii sunt prietenoși și binevoitori (mai ales cu turiștii) și majoritatea dintre ei cunosc și engleză (măcar cât să se înțeleagă sumar).

De ce să nu încercați și Grecia anul acesta? Eu spun că merită. Mai jos aveți și dovada, dar găsiți și alte postări dacă veți apăsa aici.

Publicitate

2 gânduri despre „Planuri de vacanță? De ce nu Grecia?

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.