Cu toate că încă nu este Crăciun, ci doar acum a început toamna, totuși nimic nu ne împiedică în zilele ploioase sau cu soare pal de septembrie să nu pregătim câte o bunătate la cuptor. De data aceasta, propunerea mea sunt aceste minunate și super delicioase fursecuri, inspirate de pe blogul Laurei Adamache. Sunt ușor de făcut și foarte aspectuase la înfățișare! Pentru a le prepara avem nevoie de:

- 225 g ciocolată amară (de calitate superioară)
- 60 g unt
- 100 g zahăr
- 2 ouă mari
- 225 g făină
- esență de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- un vârf de sare
- zahăr tos și pudră pentru exterior
Pentru început batem cu mixerul ouăle și zahărul până acestea își dublează volumul și zahărul este topit. Topim ciocolata la bain marie împreună cu untul. Adăugăm ciocolata călduță încet în ouă și amestecăm până se omogenizează compoziția. La final adăugăm făina amestecată cu sarea și cu praful de copt. Adăugăm și esența de vanilie și amestecăm până toată făina este absorbită de aluat. Va ieși un aluat foarte moale și lipicios, pe care îl veți lăsa în ligheanul sau vasul în care l-ați preparat și veți acoperi vasul cu folie. Dați aluatul la frigider fie pentru cel puțin trei ore, fie până a doua zi. Aluatul se va întări. Când coaceți biscuiții, formați biluțe de mărimea unei nuci, pe care le dați mai întâi prin zahăr toz, apoi prin zahăr pudră, și le așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi coacem la 170 grade maxim 10 minute. După ce îi scoatem din cuptor, îi lăsăm întâi la răcit în tavă, după care îi punem pe platou. Crăpăturile de pe ei dau un aspect foarte frumos acestor biscuiți și sunt absolut iubiți de copii și nu numai 😉




din nou: grozavi!! e vreo reteta care nu-ti iese tie??? ia marturiseste tu aici :)))
abia astept sa ii fac si eu!!
😀 Au fost și rețete care nu mi-au ieșit la început! De fapt cam de două ori pe săptămână aruncam ingredientele..până am învățat să gătesc! Acum îmi ies toate! Oricum aceste fursecuri sunt foarte delicioase! Sunt moi așa ca un chec 🙂 și tare aspectuase!