Dulce și-aromat

Înghețată de ciocolată

Este cald…foarte cald! Mai ies pe balcon să întind rufe prin jurul amiezii și mă ia cu fiori când văd lumea plecând la plajă. Nu mă îndur să ies din casă pe așa căldură, fie și pentru bălăceală. De altfel nu este nici sănătos. Între 11 dimineața și 4-5 seara nu este recomandată plaja sau expunerea la soare…dar nu toată lumea ia aminte la acest sfat. Toți vor să fie cât mai bronzați cu putință…

Recunosc că sunt probabil printre puținii care nu se dau în vânt după mare. Poate pentru că de 10 ani trăiesc chiar la malurile ei? Marea nu mă fascinează decât atunci când văd răsăritul sau apusul care se oglindește în ea. În rest…vara este mereu gălăgie, căldură înăbușitoare și oboseală, iar iarna este pustiu, un curent și o umezeală cumplite și plictiseală.

Și noi mergem pe plajă, dar eu prefer orele dimineții, sau orele mai târzii, adică după șapte seara. Atunci apa este liniștită iar soarele nu mai dogorește atât de tare. Peste zi însă prefer să stau în casă și să savurez pepene sau …înghețată! Că tot veni vorba de înghețată, care este preferata voastră? Mie îmi place prea mult înghețata…aproape de orice fel…Deci ce spuneți, încercăm o înghețată?

înghețată

Nimic mai simplu. Avem nevoie de:

  • un plic de pudră pentru frișcă
  • 150 ml lapte condensat
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 – 130 g iaurt cremos
  • migdale
  • ciocolată topită pentru servire

 Batem frișca bine până se întărește. În laptele condensat adăugăm ciocolata mărunțită în pătrățele, și dăm această compoziție la microunde timp de 1 minut, până laptele condensat se înfierbântă. Mestecăm cu telul pentru a ajuta ciocolata să se topească și să se omogenizeze în laptele condensat. Lăsăm la răcit, apoi adăugăm această compoziție în frișcă. Punem și iaurtul și omogenizăm cu telul încet totul foarte bine. Dacă doriți mai dulce, adăugați miere (sau zahăr). Amestecăm bine și dăm totul pentru jumătate de oră la mașina de înghețată, apoi turnăm înghețata într-o cutie care se poate închide etanș și dăm încă pentru 3 ore la congelator. Dacă nu aveți mașină de înghețată, puneți direct la înghețat în cutie, dar amestecați din când în când (cam la o oră) în înghețată pentru a nu se îngheța în fâșii.

Se servește cu topping de ciocolată și fulgi de migdale prăjite. Poftă bună 🙂înghețată cioco

Publicitate

4 gânduri despre „Înghețată de ciocolată

  1. Mi-ai făcut o poftă nebună de îngheţată cu lămâie, preferata mea. Până atunci mănânc una cu fructe de pădure de la vecinii mei, „La doi paşi“!

Lasă un comentariu, părerea ta contează...

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.